Back to basic kaffebrygning med en kaffetragt

friskbrygget kaffe

For rigtig mange er kaffe en fast del af den daglige rutine. Måske er den endda en nødvendighed for at rutinen hænger sammen. Men hvordan kan du egentlig bedst lide at få brygget din kaffe? Hvis du er en lille kaffenørd, så ved du at der er stor forskel på hvordan kaffen smager alt efter hvilken måde den er blevet brygget på. For tiden er det blevet meget populært at gå old school med sin kaffebrygning, nemlig tilbage til filterkaffe. Eller ‘slowbrygning’ som det så fint hedder i dag.

Kaffetragt til det daglige forbrug

Inden man køber en kaffetragt, er der nogle ting det kan være godt at gøre op med sig selv, nemlig hvilke ting der er vigtige for dig at tragten lever op til. For nogle er det vigtigt at tragten er billig og nem at gøre rent. Men for andre er det meget vigtigt at den også er pæn at se på og kan stå fremme og være dekorativt på en hylde.

Derudover kan det også være en ide at tænke over hvor tit man regner med at bruge kaffetragten. Ved du allerede nu at filterkaffe ikke er din foretrukne bryggemetode. Det kan være det bare er en du vil bruge en gang om ugen, som en variation til din normale kaffe. Hvis det er tilfældet, så er du nok ikke interesseret i at bruge alt for mange penge på din kaffetragt og bør derfor vælge en billigere model.

Kan du på den anden side allerede nu sige at du vil bruge den flere gange dagligt, så kan det meget vel betale sig at investere i en god kaffetragt der vil holde længe. Er du også tit presset på tiden og laver din kaffe mens du er halvvejs ude af døren. Så kan det være en god ide at lede efter en kaffetragt som ikke bliver gloende varm over det hele. Derved er den ikke umulig at tage af kanden eller koppen og du kan hurtigt komme videre.

Uanset hvad der betyder mest for dig, om det er udseende, kvalitet eller pris. Så er det muligt at finde både billige, men også utroligt smukke og holdbare kaffetragte. Se fx et udvalg her til gode priser.

Kaffetragten til kaffenørden

Hvis man går utrolig meget op i sin kaffebrygning og ønsker at få den allerbedste smagsoplevelse ud af sine dyrt købte kaffebønner. Så er det en ide at overveje hvilket materiale der bedst fremmer din kaffes smag. Bruger man en kaffetragt i keramik vil den fordele varmen fra det kogende vand på en måde så alle olierne i kaffen trækkes ud på den bedste måde og derved spreder en skøn duft, men også brygger en rigtig god kop kaffe.

Er du typen som også elsker at lave koldbrygget kaffe, så er det også rigtig godt at have en kaffetragt. For efter at kaffen har trukket i det kolde vand skal grumset sies fra, så kaffen kan drikkes. Dette gøres nemt med en kaffetragt. Altså er den meget anvendelig hele året rundt, uanset om du foretrækker din kaffe brændende varm eller kold og forfriskende.

Be the first to comment on "Back to basic kaffebrygning med en kaffetragt"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*